Britain Royalty

Prins William ziet licht aan het einde van de tunnel

De Britse prins William heeft in een videogesprek met hulpverleners en vrijwilligers het belang van de coronavaccins onderstreept. De hertog van Cambridge hoopt dat iedereen zich laat inenten, zodra ze aan de beurt zijn.

Nu de vaccins er zijn is er volgens William “licht aan het einde van de tunnel”. Het is voor het eerst dat hij er openlijk over spreekt, een ruime week nadat zijn grootouders koningin Elizabeth (94) en prins Philip (99) hun eerste prik hebben gehad. “Ik ben er erg trots op dat ze dat hebben gedaan. Het is echt belangrijk dat iedereen het vaccin krijgt wanneer ze aan de beurt zijn”, laat William weten. 

De prins feliciteerde in het gesprek alle hulpverleners en vrijwilligers die bij het Britse vaccinatieprogramma betrokken zijn. “Ik weet dat dit een enorm verschil gaat maken voor iedereen. Ik wil er ook op wijzen dat ik denk dat dit niet iets is dat heel gemakkelijk gaat en zeker niet waar iedereen in de wereld toegang tot heeft.” William prees dan ook de Britse gezondheidsdienst NHS. “We hebben hier de juiste mensen, onderzoek en ontwikkeling.”

LEES OOK:

Uitgelegd: Kunnen onze prinsessen alles worden wat ze willen?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.