William Engeland

Prins William ziet Engeland finale EK bereiken

Prins William was woensdagavond getuige van een memorabel moment voor het Engelse voetbalteam. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate wist voor de eerste keer Engeland naar de finale van het Europees kampioenschap voetbal te loodsen.

Engeland won in de halve finale op Wembley na verlenging van Denemarken: het werd 2-1.

William zat tijdens eerdere wedstrijden ook al op de tribune om de nationale ploeg aan te moedigen. Dit keer was zijn vrouw Catherine niet mee. Zij zit sinds vrijdagmiddag in thuisisolatie nadat ze bij haar bezoek aan Wimbledon in contact was gekomen met een coronapatiënt. Ook prins George was er woensdagavond niet bij.

In het stadion zaten nog meer royals. De Deense kroonprins Frederik, kroonprinses Mary en hun zoon prins Christian waren ook naar Londen gekomen om de wedstrijd te bekijken. Voor hen verliep de avond vanwege de uitschakeling van Denemarken een stuk minder feestelijk.

Engeland naar de finale

Prins William heeft verheugd gereageerd op het feit dat Engeland de finale van het EK voetbal heeft gehaald. “Wat een wedstrijd en wat een resultaat!”, schrijft William op social media. Hij noemt het “een enorme teamprestatie”. “Het hele land staat zondag achter jullie!”, zo besluit de prins. Hij voegde er de hashtag #itscominghome aan toe.

It’s Coming Home is al jaren hét voetbalmotto van de Engelsen. Het komt uit het populaire liedje Three Lions uit 1996 en gaat over de Engelse ploeg die de Europese beker terug moet brengen naar de ‘bakermat van het voetbal’, Engeland.

LEES OOK:

Throwback: Charlotte steekt haar tong uit naar de pers

Beeld en bron: ANP