Prins William: ‘ouderschap is overweldigend’

In de nieuwe BBC-documentaire over mentale gezondheid vertelt prins William dat het ouderschap soms emoties bij hem oproept die lijken op de emoties die hij voelde na de dood van zijn moeder. Volgens William kunnen traumatische gebeurtenissen, zoals het overlijden van een ouder op jonge leeftijd, invloed hebben op het ouderschap. William, vader van drie kinderen, geeft toe dat hij het soms "overweldigend" vond maar dat hij en zijn vrouw Kate elkaar er doorheen sleepten.

“Het krijgen van kinderen vond ik echt levensveranderend”, zegt William. “Ik denk dat als je iets traumatisch hebt meegemaakt, zoals ik toen ik mijn moeder verloor, je emoties terugkeren omdat je in een heel andere levensfase zit. En er is niemand om je een beetje te helpen, ik vond dat soms overweldigend.”

In de documentaire wordt er gesproken over geestelijke gezondheid in de voetbalwereld. De film Tackling Mental Health With The Duke of Cambridge richt zich op mannen die te maken hebben gehad met geestelijke gezondheidsproblemen.

Lees ook:

Dinsdag en woensdag heeft prins William een aantal videocalls gehouden met Schotse liefdadigheidsinstellingen. Voor deze week stond eigenlijk een korte reis ingepland, maar dat kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan.

Schotse liefdadigheidsinstellingen krijgen telefoontje van William

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen