prins william boek

Prins William: mentale crisis

Prins William praat in de podcast Time to Walk openhartig over de mentale crisis die hem trof.

Vier jaar geleden vloog de prins een traumahelicopter naar een ongeluk. Een van de zwaar gewonde slachtoffers, Bobby Hughes, was maar een paar jaar ouder dan zijn zoon George.

William vertelt hoe hij werd overspoeld door een donkere wolk van depressie. Hij kreeg een gevoel ‘alsof de hele wereld stervende was’.

Weken later werd zijn wanhoop nog groter: ‘Het was alsof iemand een sleutel in een slot had gestoken en het had geopend, zonder dat ik daar toestemming voor had gegeven. Je voelt gewoon de pijn van iedereen, het lijden van iedereen. En dat ben ik niet. Ik heb dat nog nooit gevoeld.’

Door te praten met collega’s en de familie van Hughes kon hij zijn demonen overwinnen. ‘William vertelde ons hoe het hem als vader beïnvloedde en hoe hij onze pijn voelde’, zegt Hughes moeder Carly.

Volgens paleismedewerkers was het William’s idee om deel te nemen aan de Time To Walk-serie nadat hij eerdere afleveringen had gehoord. Andere gasten waren onder meer countryzangeres Dolly Parton, model Naomi Campbell en bokser Anthony Joshua.

De serie is bedoeld om gebruikers van Apple Watches aan te moedigen naar buiten te gaan en te wandelen terwijl ze luisteren. Op verzoek van de hertog wordt deze aflevering gratis online beschikbaar gesteld voor iedereen zonder dat een abonnement nodig is.

LEES OOK:

ZÓ HAD CHARLES ZOON WILLIAM EIGENLIJK WILLEN NOEMEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Daily Mail