Untitled

Prins William maakt flinke uithaal naar BBC

De Britse prins William heeft hard uitgehaald naar de BBC. Volgens de hertog van Cambridge droeg de Britse publieke omroep met het omstreden interview met zijn moeder, prinses Diana, “aanzienlijk” bij aan “haar angst, paranoia en isolement”.

Het BBC-interview uit 1995 noemt de prins “zeer verontrustend” in een videoboodschap, die donderdagavond is gedeeld door Kensington Palace. “Het interview was een belangrijke bijdrage aan het verslechteren van de relatie van mijn ouders en heeft sindsdien talloze anderen gekwetst”, aldus William. Hij is van mening dat zijn in 1997 overleden moeder niet alleen slachtoffer is geworden van “een malafide verslaggever”, maar ook van “falende” BBC-bazen “die de andere kant op keken in plaats van lastige vragen te stellen”.

Inmiddels is er een onderzoeksrapport verschenen over het veelbesproken gesprek dat Diana had met Panorama-verslaggever Martin Bashir. Uit onafhankelijk onderzoek bleek dat het interview met de prinses werd geregeld door valse informatie te verstrekken. De BBC ging diep door het stof en de omroep liet weten ernstig tekort te zijn geschoten.

Prins Harry reageerde op de bevindingen. Hij liet verschillende media weten het onderzoek te zien als een “eerste stap naar gerechtigheid en de waarheid”. Maar de prins, die zijn hele leven lang al een moeilijke relatie met de pers heeft, waarschuwde ook dat slechte mediapraktijken nog steeds aan de orde van de dag zijn. “Wat me grote zorgen baart, is dat praktijken als deze – en nog veel ergere – tegenwoordig nog steeds wijdverspreid zijn. Toen, en nu, is het groter dan één medium, één omroep of één publicatie.”

LEES OOK:

Máxima vertelt tijdens Songfestival over verrassende muzieksmaak: ”Rock uit de jaren tachtig”

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen