Britain Royalty

Prins William is racisme helemaal beu

Op Instagram deelt de prins een bericht waarin hij het recente online geweld tegen donkere voetballers veroordeelt. William stelt dat racisme ‘verwerpelijk’ is en iedereen zou moeten meewerken aan het niet meer tolereren ervan.

Het is een krachtig en oprecht statement van de Britse royal. Zijn oproep haalde ook de ‘mainstream’ media. Net als boer en schoonzus Harry en Meghan strijdt William voor een eerlijkere wereld en hekelt hij racisme.

Aanleiding voor zijn hartenkreet is onder meer een (online) aanval op voetballer Marcus Rashford. Een speler van Manchester United, die zich hard maakt voor arme gezinnen in Groot-Brittannië. William zegt: ‘racisme moet stoppen, of het nu op het veld gebeurt of op de tribunes of op social media’. Hij vindt racisme ‘verwerpelijk’ en wil dat iedereen helpt om situaties te scheppen waarin het überhaupt niet meer mogelijk is.

William vindt verder dat racisten verantwoordelijk gehouden moeten worden voor hun uitingen. En zegt dat alle platforms waarop het momenteel nog plaatsvindt, een taak hebben om dit te gaan veranderen. Daarmee doelt hij op social media-reuzen als Twitter, Instagram en Facebook.

Met 3 krachtige tekst-tegeltjes maakt William een statement tegen racisme.

LEES OOK:

Kate zet zich in voor mentale gezondheid

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @kensingtonroyal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen