Prins Philip onderscheidt Britse militairen

De hertog van Edinburgh heeft Britse militairen verwelkomd die terug zijn van hun missie in Afghanistan. De 93-jarige prins Philip speldde zo'n honderd militairen een campagnemedaille op om hen te bedanken voor hun werkzaamheden in het Centraal-Aziatische land. Hij deed dat in het Duitse Sennelager, waar de eenheid waartoe de militairen behoren is gelegerd.

De militairen togen in juni naar Afghanistan. Ze behoren tot een van de laatste eenheden die in Afghanistan heeft deelgenomen aan een gevechtsmissie. Eind vorige maand verlieten alle Britse militairen kamp Bastion, de belangrijkste Britse militaire basis in Afghanistan. Britse en Amerikaanse militairen droegen de basis in de provincie Helmand tijdens een ceremonie over aan Afghaanse functionarissen.

De militairen die een campagnemedaille kregen, moesten activiteiten van opstandelingen verstoren en voor veiligheid zorgen in de provincie. Prins Philip bedankte hen en zei: ''Ik weet zeker dat jullie familie en vrienden heel blij zijn om jullie weer te zien."

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen