Britain Royalty Queen New Scotland Yard

Prins Philip blikt vooruit naar 100ste (!) verjaardag

Het zou helemaal knap zijn als hij alle 100 kaarsjes in één keer en helemaal zelf weet uit te blazen. Philip zelf zit trouwens helemaal niet te wachten op een knalfeest. Lees even wat een medewerker van het paleis erover zegt.

Een mijlpaal is bijna een understatement. 100 jaar worden, wie kan dat nu zeggen. Al is enige voorzichtigheid geboden natuurlijk, want het is nog niet zover. Op 10 juni 2021 hoopt Philip de 100 kaarsjes te mogen uitblazen.

Toch is het voor hem geen aanleiding groots uit te pakken of er zelfs enorm naartoe te leven. Een medewerker van Buckingham Palace laat weten dat Philip echt een stap terug heeft gedaan, niet voor niets met pensioen is gegaan. Hij of zij meldt zelfs “als er één persoon is waarvan je weet dat hij er niets mee wil doen, dan is het de hertog zelf. Hij wil er geen groot ding van maken”. Duidelijke taal dus.

Toch is de verwachting dat er wel degelijk een kleine viering wordt voorbereid. De planning hiervoor zal begin 2021 starten. Waarschijnlijk komt alleen de Britse koninklijke familie bij elkaar voor de verjaardag.

Queen Elizabeth

LEES OOK:

Prinses Kako is vandaag jarig!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA