Volle agenda voor prins Philip

Prins Philip mag van zijn dokter weer aan de slag. Hij bracht de afgelopen dagen door met koningin Elizabeth op Balmoral in Schotland en moest een afspraak afzeggen op doktersadvies. Wat er aan de hand was, blijft een raadsel.

Philip zou dinsdag vanuit Aberdeen naar de Orkney-eilanden zijn gevlogen voor het bijwonen van de herdenking van de slag bij Jutland, maar moest op doktersadvies de reis afzeggen. Samen met de koningin en haar onafscheidelijke corgi's en dorgi's vloog Philip 's avonds terug naar Engeland. Volgens het paleis is hij fit genoeg om donderdag in Buckingham Palace zijn afspraken na te komen.

Dit weekeinde worden koningin en prins Philip verwacht bij de Epsom Derby, de enige grote paardenrace die Elizabeth als racepaardeneigenaar nog nooit heeft gewonnen. Ter gelegenheid van haar 90e verjaardag heeft ze ja gezegd op het verzoek of ze de hoofdprijs wil uitreiken.

Verjaardag

Eind volgende week wacht het hoogbejaarde echtpaar een overvolle agenda. Op Philips 95e verjaardag, vrijdag 10 juni, is er een dankdienst in St Paul's in Londen ter ere van de eerdere verjaardag van Elizabeth in april.

Daags daarna is de officiële viering van die mijlpaal met Trooping the Colour en op zondag is er een massale publieke lunch op de Mall voor Buckingham Palace met deelname van alle instellingen waarvan de Queen 'patron' oftewel beschermvrouw is.

Daarmee is de koek nog niet op. Op 13 juni is de jaarlijkse bijeenkomst van de leden van de Orde van de Kousenband, en daarna beginnen de paardenraces van Ascot waar de koningin en prins Philip dagelijks te gast zijn.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen