Prins Harry vergelijkt roddelbladen met Netflix-serie The Crown

De Britse prins Harry heeft geen moeite met de populaire Netflix-serie The Crown. Hoewel er ook kritiek is op het feit dat de serie rond het Britse koninklijk huis niet de volledige waarheid laat zien, vindt de hertog van Sussex dat het duidelijk is dat het grotendeels fictief is. “Ze doen niet alsof ze het nieuws brengen”, zei de prins in een interview met goede vriend en talkshowhost James Corden.

“Het is fictief en losjes gebaseerd op de waarheid”, vindt Harry. De prins denkt daarnaast dat het de kijkers zelfs een redelijk goed beeld geeft van het leven als royal. “Wat de druk is die erbij komt kijken als je plicht en dienst boven je familie en al het andere plaatst en wat daarvan komt.” Harry geeft ook de voorkeur aan The Crown boven verhalen over zijn familie in de tabloids. “Dat is het verschil, omdat The Crown overduidelijk fictief is. Kijk ernaar hoe je wilt, maar zulk nieuws wordt gebracht als een feit omdat je zogenaamd nieuwswaardig bent. Daar heb ik echt een probleem mee.”

Harry praatte in de uitzending van de talkshow van James Corden ook openhartig over de vele media-aandacht voor hem en zijn vrouw Meghan. Harry zei dat die funest was voor zijn mentale gezondheid en dat hij om zijn gezin te beschermen een stap terug heeft gedaan binnen het Britse koningshuis. Ook was er ruimte voor luchtigere onderwerpen. Zo vertelde Harry dat zijn zoontje Archie dolgraag wafels als ontbijt eet sinds hij een wafelijzer van koningin Elizabeth heeft gekregen en rapte hij ook nog een stukje. 

LEES OOK:

4x stralende foto’s van Máxima

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen