Prins Harry Bezoekt Amsterdam

Prins Harry over toerisme: ‘We moeten beter opbouwen’

Donderdag heeft Harry zich voor het eerst in het ‘openbaar’ laten zien sinds het verschijnen van de eerste delen uit de biografie Finding Freedom. De Britse prins was namelijk bij een virtueel overleg van zijn organisatie Travalyst, dat zich inzet voor duurzaam toerisme.

Vanuit Los Angeles belde Harry om te praten over hoe de coronapandemie het toerisme heeft beïnvloed en hoe de sector er weer bovenop kan komen. De prins erkende dat veel medewerkers het zwaar hebben en inkomsten missen door de crisis. “Ik heb van sommigen van jullie gehoord dat ze worstelen om een maaltijd op tafel te kunnen zetten en om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen omdat er geen toeristen zijn en daardoor geen inkomsten.”

Harry vindt dat we weer moeten opbouwen. “Maar we moeten beter opbouwen en dat betekent dat we een verantwoordelijkheid hebben – een verantwoordelijkheid die we niet kunnen vermijden of weg kunnen wuiven – om de industrie te veranderen op een manier waardoor iedereen en alles er de komende decennia profijt van heeft.”

De afgelopen weken domineren Harry en zijn vrouw Meghan het nieuws nadat er alvast werd gepubliceerd uit de aankomende biografie Finding Freedom. De auteurs van het boek, royalty-verslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, ontfutselden allerlei persoonlijke verhalen bij ‘vrienden’ van het koppel. Harry en Meghan lieten gelijk na het verschijnen van de eerste voorpublicatie weten er niet aan meegewerkt te hebben.

Lees ook:

Indrukwekkend: 69-jarige prinses Anne heeft sterke werkethos

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen