Placeholder

Prins Harry hoorde goed bij de groep’

Prins Harry was een hele sterke deelnemer in zijn team tijdens hun extreme tocht naar de Zuidpool. "Hij was heel sterk en hij paste heel goed in het team. Dat wisten we allemaal al nadat we in de weken voorafgaand aan de expeditie met hem hebben getraind", vertelt expeditieleider Ed Parker aan Mirror.

"Hij heeft het heel goed gedaan, dat had ik ook niet anders verwacht", vervolgt Parker. "Hij heeft me gezegd dat hij er erg van heeft genoten. Het is een hele bijzondere plaats om naartoe te gaan."

Het moment dat de groep aankwam bij de eindstreep was volgens Parker aardig emotioneel. "We deden onze ski's uit en maakten onze sleeën los, daarna liepen we met elkaar naar de Pool. Er waren wel wat tranen."

Harry en de andere deelnemers aan de tocht bereikten vrijdag de finish. De expeditie bestond uit Britten, Amerikanen, Australiërs en Canadezen die gewond zijn geraakt in Afghanistan of Irak. Ze hebben circa 350 kilometer getrokken over de ijzige vlakte. De teams deden er zo'n drie weken over om het eindpunt te bereiken.