Prins Harry heeft heimwee naar het leger

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben sinds 31 maart afstand genomen van het Britse koninklijke huis. Harry blijkt nu toch wat moeite te hebben om gewend te raken aan zijn zelfgekozen nieuwe leven. Aan de Telegraph liet hij weten dat hij vol weemoed terug denkt aan zijn tijd bij de Britse strijdkracht en dat hij vooral het bijbehorende kameraadschap mist.

Prins Harry was ruim tien jaar actief voor de Britse strijdkrachten. Hij stond daar bekend als ‘Captain Wales’ maar hij nam in 2015 afscheid. Zijn stap terug binnen het koningshuis betekende echter dat hij al zijn militaire posities moest neerleggen, en met die consequentie blijkt hij toch moeite te hebben. “Hij vertelt zijn vrienden dat hij nog steeds niet kan geloven dat dit is gebeurd. Hij kan niet geloven dat zijn leven zo op zijn kop is gezet.”

Harry zei eerder in 2017 dat het dienen in het leger  “de beste ontsnapping” was die hij ooit had gehad. “Het voelde alsof ik echt iets bereikte”, vertelde hij toen. “Ik voelde me onderdeel van een team. Ik was ook geen prins, ik was gewoon Harry.”

Lees ook:

Jacinda Adern, de premier van Nieuw-Zeeland, heeft met koningin Elizabeth gesproken over het einde van de lockdown in Nieuw-Zeeland. Gisteren werden de strenge maatregelen in de voormalig Britse kolonie enigszins versoepeld.

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Foto: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen