Prins Harry gasthoofdredacteur BBC Radio

Prins Harry is vandaag voor één keer hoofdredacteur van het populaire BBC-radioprogramma Today. Volgens Kensington Palace heeft de prins de afgelopen maanden intensief met het team van Today samengewerkt om een aantal items te maken over thema's die hem na aan het hart liggen.

Zo zal er aandacht worden besteed aan het Britse leger en geestelijke gezondheidszorg, en gaat hij samen met de programmamakers experimenteren met kunstmatige intelligentie. Speciaal voor het programma heeft de prins Barack Obama geïnterviewd. Het gesprek vond plaats tijdens de Invictus Games in Toronto.

De voormalige president van de Verenigde Staten en zijn vrouw Michelle zijn goede bekenden van Harry. Maar volgens The Sun zou de Britse regering het onwenselijk vinden dat de prins en zijn verloofde Meghan Markle het paar uitnodigt voor hun aanstaande huwelijk. Een uitnodiging zou niet goed vallen bij de huidige president Donald Trump en de relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten verder verslechteren.