Harry en Meghan

Prins Harry en Meghan bedroefd door gebeurtenissen in de wereld

Prins Harry en Meghan zijn bedroefd door de “kwetsbare” staat waarin de wereld zich op dit moment bevindt. De hertog en hertogin van Sussex zijn geraakt door de situaties in Afghanistan en in Haïti en de nieuwe varianten van het coronavirus.

Harry en Meghan schreven op de website van hun stichting Archewell dat “de wereld op dit moment buitengewoon kwetsbaar is”. Dat de Taliban Afghanistan hebben overgenomen doet de Sussexes pijn en maakt ze sprakeloos. Ook de verwoestende aardbeving in Haïti hakt er bij ze in. “We zien allemaal hoe de humanitaire ramp in Haïti zich uitbreidt en na de aardbeving van afgelopen weekend dreigt te verergeren, we zijn er kapot van.” De “voortdurende wereldwijde gezondheidscrisis” waar de wereld zich door de coronapandemie in bevindt, maakt de hertog en hertogin bang. “Verergerd door nieuwe varianten en voortdurende verkeerde informatie.”

Goede doelen

Harry en Meghan steunen goede doelen die zich inzetten voor Afghanistan, Haïti en de coronapandemie. Ze roepen mensen op om dit ook te doen. “Het is gemakkelijk om onszelf machteloos te voelen, maar we kunnen onze waarden samen in daden omzetten.”

De prins zei eerder al dat veteranen die, net als hij, in Afghanistan hebben gediend er nu voor elkaar moeten zijn. Volgens de prins zijn namelijk veel deelnemers van zijn Invictus Games, het sporttoernooi voor militairen en veteranen met lichamelijk of mentaal letsel, ook in het land geweest. “Wij moedigen iedereen in het Invictus-netwerk – en de bredere militaire gemeenschap – aan om elkaar de hand te reiken en steun te bieden.”

LEES OOK: ‘HARRY KOMT WEER EVEN NAAR ENGELAND’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld en bron: ANP