Prins George gaat waarschijnlijk dít kledingstuk aan de wilgen hangen

Het is even opmerkelijk als aandoenlijk, deze ’traditie’. Prins George wordt binnenkort 8 jaar. En op die leeftijd nemen veel mannelijke Britse royals afscheid van een specifiek kledingstuk. Ook zo benieuwd hoe en wat?

Aanstaande donderdag – 22 juli – mag George 8 kaarsjes gaan uitblazen! De oudste van William en Kate zit al een tijdje op school natuurlijk. Op schooldagen dragen hij en zusje Charlotte dan ook een uniform, heel Brits. Nu draagt het prinsje ook in zijn vrije tijd vaak een korte broek. Als het weer het toelaat natuurlijk.

Je kunt je George zelfs vast bijna alleen maar voor de geest halen in shorts, met een shirt of blouse erboven. Niet zo gek, want bij de meeste openbare gelegenheden (of fotoshoots) waar hij verschijnt, draagt hij zoiets. Toch is het – raar, maar waar – zo dat binnen het Britse koningshuis op de leeftijd van 8 jaar de korte broek meestal in de kast belandt.

Vanaf die leeftijd wordt vaak gekozen voor een maatpak, in kindermaten welteverstaan. Een pantalon met jasje of overhemd dus. Best formeel! Ook vader William ruilde zijn shorts rond dezelfde leeftijd in voor lange broeken. We zijn dus erg benieuwd… in welke outfit we George mogelijk aanstaande donderdag zullen gaan zien, op zijn verjaardag! Uiteraard houden we je op de hoogte.

Hieronder nog even genieten van die shorts!

George En Charlotte Met Een Voetbal
George Korte Broek

LEES OOK:

Man van Beatrice viert 1 jaar huwelijk met lief bericht

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: nieuwsblad.be. Beeld: ANP/EPA, Instagram @dukeandduchessofcambridge, @theroyalfamily