Prins Edward vraagt Britse sterren om awards digitaal uit te reiken

De Britse prins Edward moest even creatief zijn. Vanwege de coronacrisis kunnen de Duke of Edinburgh’s Awards niet op gebruikelijke wijze worden uitgereikt. Edward heeft gelukkig iets anders leuks kunnen bedenken! Hij heeft Britse sterren videoboodschappen laten opnemen voor de duizenden jonge winnaars.

Jongeren tussen de 14 en 24

De Duke of Edinburgh’s Award International Foundation zet zich wereldwijd met studieprogramma’s in voor de ontwikkeling van jongeren tussen de 14 en 24 jaar. In 1956 werd de organisatie door prins Philip, de hertog van Edinburgh, opgericht. Nu is zijn zoon Edward de beschermheer en voorzitter van de organisatie.

Videoboodschappen

Tijdens de uitreiking zouden de jongeren eigenlijk in het zonnetje worden gezet. Nu dat niet door kan gaan, hoopt de prins toch op deze manier iets speciaals te doen voor de winnaars. Onder andere de acteurs Martin Kemp en Hugh Bonneville, tennisster Annabel Crof en presentatrice Gaby Roslin hebben een videoboodschap opgenomen. Dit is op het Twitter-account van de Royal Family gedeeld. ‘‘We hopen dat we jullie geweldige prestatie snel in levende lijve kunnen vieren,’’ laat het hof weten.

Lees ook:

Zo af en toe komt er een stukje info naar buiten over royals die je een regelrechte glimlach bezorgt. Dat is zeker het geval bij het lezen van dit leuke weetje over koningin Elizabeth en haar man, prins Philip.

Aandoenlijk: dit is Elizabeths koosnaampje voor echtgenoot Philip

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen