Prins Charles vindt online herdenkingsboek coronaslachtoffers goed idee

In een videoboodschap heeft prins Charles zijn steun uitgesproken voor een digitaal initiatief om slachtoffers van het coronavirus te herdenken. Het onlineboek is bedacht door de St Paul’s Cathedral in Londen. Britse nabestaanden kunnen gratis online een korte boodschap en foto plaatsen van iemand die is overleden aan corona.

Prins Charles heeft zelf ook het coronavirus gehad, maar hij is inmiddels weer hersteld. Hij hoopt dat het boek een document wordt dat meerdere aspecten van de slachtoffers herdenkt. “Het virtuele boek is er om ons te helpen herinneren, niet alleen om stil te staan bij het verlies en het verdriet, maar ook om dankbaar te zijn voor al het goede dat degenen van wie we hielden ons in het leven hebben gebracht en alles wat ze anderen hebben gegeven”.

Charles vindt het belangrijk dat de slachtoffers worden herdacht. “Mensen van elk geloof, en ook zonder, geloven dat elk mens uniek en waardevol is. We geloven ook dat het essentieel is om te herinneren: we denken terug aan hoe onze levens – individueel en gezamenlijk – zijn gevormd door vreugde en verdriet uit het verleden zodat we met hoop naar de toekomst mogen kijken.”

Lees ook:

Dinsdag en woensdag heeft prins William een aantal videocalls gehouden met Schotse liefdadigheidsinstellingen. Voor deze week stond eigenlijk een korte reis ingepland, maar dat kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan.

Schotse liefdadigheidsinstellingen krijgen telefoontje van William

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen