Prins Charles opent nieuw ziekenhuis virtueel

De opening van een nieuw ziekenhuis in tijden van corona: virtueel en van honderden kilometers afstand. Vandaag opent prins Charles het ziekenhuis voor coronapatiënten gewoon vanuit zijn eigen huis.

Toespraak via Zoom

De 71-jarige Charles is zelf net hersteld van het coronavirus. Vermoedelijk zal hij voor de opening inloggen via het videoprogramma Zoom. Op deze manier kan hij toch nog het ziekhuispersoneel dat zich in Londen bevindt toespreken. Het plaquette zal vervolgens door het hoofd van de verpleging worden onthuld, aangezien Charles niet in staat is om dit vanaf afstand te doen.

Speciaal voor coronapatiënten

NHS Nightingale is opgezet in een groot conferentiecentrum in Oost-Londen. In eerste instantie is er ruimte voor 500 bedden, maar mocht de situatie verergeren dan kan er ruimte worden gemaakt voor 4000 coronapatiënten. Er zijn inmiddels al bijna 3000 mensen in het Verenigd Koninkrijk overleden aan het virus. Afgelopen donderdag kwamen hier nog eens 569 sterfgevallen bij.

Charles hersteld en uit quarantaine

Afgelopen woensdag liet Charles met een video voor het eerst weer iets van zich horen na zijn coronadiagnose. Hij is inmiddels uit quarantaine en voelt zich stukken beter. Zijn boodschap was dat het belangrijk is om hoop te houden en hij sprak zijn dankbaarheid uit voor de inzet van de zorg.

Lees ook:

Vorige week werd het coronavirus geconstateerd bij de 71-jarige prins Charles. Nu heeft hij dan voor het eerst iets van zich laten horen. Hij is inmiddels uit quarantaine en voelt zich stukken beter. Woensdag sprak hij in een video zijn dankbaarheid uit voor alle inzet van de zorg, waarbij hij benadrukte hoe belangrijk het is om hoop te houden in deze crisistijd.

Prins Charles na zijn coronadiagnose: ‘‘Houd hoop!’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

 

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen