Britain Prince Northern Ireland

Prins Charles ontwikkelt zich tot schrijver voor dit blad

De Britse prins Charles viert deze week zijn 72e verjaardag, en speciaal voor die gelegenheid heeft de prins van Wales een artikel geschreven voor het Engelse blad Country Life. Daarin staat de prins onder meer stil bij de coronacrisis.

Charles schrijft onder meer lovende woorden over de mensen op het platteland. “Wat duidelijk is geworden, is de kracht van onze samenleving. Vindingrijkheid, compassie en vastberadenheid om het juiste te doen. Nergens is dat meer duidelijk dan in onze plattelandsgemeenschap, waar mensen allang gewend zijn om op elkaar te letten.”

De crisis biedt ook de mogelijkheid om in de toekomst beter voor de natuur te kunnen zorgen. “We hebben nu een kans die we niet moeten verspillen. We kunnen iets goeds halen uit deze crisis en, terwijl we alles weer opbouwen, ervoor zorgen dat we de natuur, onze planeet en kinderen en kleinkinderen onze prioriteit maken.”

Inmiddels is het een soort traditie geworden dat de prins voor zijn verjaardag een artikel schrijft voor het tijdschrift over leven op het platteland. In 2013 was Charles namelijk ook al eens gastredacteur voor Country Life.

LEES OOK:

Sarah Ferguson onthult haar problemen met eten

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.