Prins Charles maakt zich zorgen om Britse cultuursector

In een interview met radiozender Classic FM uit de prins zijn zorgen om de sector. Hij is zelf beschermheer van vele culturele instellingen en vindt dat deze van groot belang zijn, ook voor de economie.

Zorgen om voorbestaan

“We moeten een manier vinden om alles op gang te houden”, zei Charles. Hij maakt zich zorgen over het voortbestaan van veel cultuur- en muziekinstellingen. Als voorbeeld noemde hij The Royal Opera House, in Londen, dat sinds het uitbreken van de coronacrisis maar liefst 60% van de inkomsten heeft verloren. “Ze zitten in onbeschrijflijke moeilijkheden, want hoe zorg je ervoor dat je weer kunt opstarten?”, meldt de ongeruste prins.

Lees ook:

Huwelijksmuziek William en Kate

Charles weet niet of alle theaters, concertgebouwen, orkesten en gezelschappen het wel kunnen uitzingen tot na de crisis. Hij is zelf groot fan van klassieke muziek. In het interview met de radiozender vertelde hij zelfs dat hij zoon William en zijn toen aanstaande Kate hielp met het kiezen van muziek voor hun huwelijksdag, in 2011. Volgens Charles was William maar wat blij dat zijn vader zijn kennis wilde delen en een paar stukken aanraadde.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen