Prins Charles in een podcast

In een nieuwe podcast van Westminster Abbey leest prins Charles een Bijbelvers voor. Gisteren maakte de kerk in Londen dat bekend.

Pasen staat natuurlijk voor de deur, dus Charles besloot een vers over de wederopstanding van Jezus voor te lezen. De ‘Abbeycast’ nam Charles eerder deze week al op in zijn Schotse residentie Birkhall. De podcast zal op eerste paasdag verschijnen op de website van de kerk en op andere podcastdiensten.

De podcast werd gelanceerd omdat Westminster Abbey gesloten moest worden vanwege de coronacrisis. Er zijn inmiddels al drie afleveringen verschenen en rond Pasen komen er, naast die van de prins, nog meer uit.

Lees ook:

Vanwege het coronavirus brengt koningin Elizabeth deze donderdag anders door dan gebruikelijk. Ieder jaar is de Britse koningin op Witte Donderdag (Maundy Day) bij de Maundy Service in de St. George’s Chapel van Windsor Castle. Dit keer gaat de dienst dus niet door. Traditiegetrouw overhandigd Elizabeth jaarlijks muntstukken aan gepensioneerden. Aangezien dit veel betekent voor de kerk en de lokale gemeenschap, heeft Elizabeth besloten ze via de post op te sturen.

188 gepensioneerden kregen een pakketje van Queen Elizabeth per post

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen