Prins Charles geeft geld aan Filipijnen

Prins Charles en zijn vrouw Camilla hebben geld overgemaakt naar een organisatie die geld inzamelt voor de mensen op de Filipijnen die het slachtoffer zijn geworden van de tyfoon Haiyan. Dat heeft het Britse Koninklijk Huis bekendgemaakt.

Een woordvoerder van de prins vertelt dat hij regelmatig bij wordt gepraat over de situatie in de Filipijnen. "Hij wilde graag een steentje bijdragen", aldus de woordvoerder. Hoeveel de prins heeft overgemaakt, is niet bekend. In totaal hebben de Engelsen een bedrag van 68 miljoen pond (bijna 82 miljoen euro) ingezameld.

Charles was woensdag aanwezig bij de viering van het 50-jarig bestaan van de stichting Disasters Emergency Committee (DEC). Dat is een organisatie waar 14 Engelse goede doelen onder vallen. Deze doelen zetten zich allemaal in voor de slachtoffers van rampen. Tijdens de bijeenkomst sprak de 65-jarige zoon van koningin Elizabeth onder meer met vrijwilligers en hulpverleners. "Het is heel bijzonder dat er in korte tijd zo veel is opgehaald", vertelde de prins in een korte toespraak.

De prins en zijn vrouw maakten eerder dit jaar ook al een bedrag over voor de vluchtelingen uit Syrië. Dat deden ze nadat ze een vluchtelingenkamp in Jordanië hadden bezocht.