prins andrew

Prins Andrew vecht keihard terug in rechtszaak

Prins Andrew is van plan de bevoegdheid van een Amerikaanse rechtbank aan te vechten in de zaak van een vrouw die zegt op 17-jarige leeftijd te zijn misbruikt door de inmiddels 61-jarige prins. Dat meldt het Britse persbureau Reuters op basis van documenten die maandag bij een rechtbank in Manhattan door een advocaat van Andrew zijn ingediend. Het is niet bekend op welke gronden de prins de jurisdictie van de rechtbank wil aanvechten.

Deze maandag wordt in New York de eerste hoorzitting verwacht van de rechtszaak die is aangespannen tegen de Britse prins. Lokale media schreven eerder dat de eerste zitting telefonisch zal plaatsvinden. De rechter in Manhattan wil onder meer bijgepraat worden over de pogingen om Andrew te dagvaarden. Die verliepen moeizaam, kon vorige week worden opgemaakt uit Britse media. De prins had zich naar verluidt verschanst op het koninklijke landgoed Balmoral.

Giuffre zegt dat de prins haar tientallen jaren geleden herhaaldelijk heeft misbruikt. Andrew zou toen te gast zijn geweest bij de omstreden zakenman Jeffrey Epstein. Die werd in 2019 dood aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige vrouwen. Uit de lijkschouwing kwam naar voren dat hij zichzelf van het leven had beroofd. Prins Andrew heeft de beschuldigingen van misbruik tegengesproken.

Lees ook:

Surinaamse president wil graag dat Willem-Alexander langskomt

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en Beeld: ANP.