Prins Andrew te zien in filmpje over paleis

Prins Andrew wil graag laten zien wat er allemaal gebeurt achter de hekken van Buckingham Palace. In een filmpje, dat gemaakt is door studenten van de Hackney University Technical College, vertelt hij over de verschillende beroepen die er allemaal uitgeoefend worden.

De zoon van koningin Elizabeth is beschermheer van de Londense universiteit. Met het filmpje krijgt de kijker een beter beeld van hoe alles reilt en zeilt op het paleis. Volgens de krant Express is het Koninklijk Huis behoorlijk tevreden met het filmpje, zelfs zo erg dat het binnenkort te zien is op de website van de monarchie. Het gaat waarschijnlijk gebruikt worden om nieuw personeel aan te werven.

De studenten mochten drie dagen 'achter de schermen' filmen. Zij interviewden onder meer koks, tuinmannen, zilverpoetsers en de hertog van York. In het filmpje moedigt hij jonge mensen, met verschillende achtergronden, aan om een baan in de huishouding te overwegen. "Een 'organisatie' als deze runnen is best gecompliceerd. Er zijn zoveel verschillende functies."

Unieke banen.

Lauren Hodge, een van de studenten die aan de film heeft meegewerkt, was verbaasd over de verschillende banen. "We hebben mensen ontmoet die we er nooit verwacht hadden. Normale mensen met unieke banen als schilders, antiekverzamelaars en nog meer." Met de film wilden de studenten het idee doorbreken wat veel mensen hebben bij het paleis. "Namelijk dat alleen bepaalde mensen er een baan kunnen krijgen en dat de functies heel erg gelimiteerd zijn."

Volgens de krant werken er zo'n 1200 mensen voor het paleis. Op het moment zouden er 14 vacatures zijn, uiteenlopend van kok, tuinman tot schoonmaker. Het filmpje heet ‘Achter de hekken van het paleis, de toekomst van het paleis ben jij’.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen