Prins Andrew reist naar Bahrein

Prins Andrew reist deze week naar Bahrein. De zoon van koningin Elizabeth heeft daar volgens de Britse krant Express een ontmoeting met de koning van het land.

De ontmoeting staat in het teken van de viering van de 200-jarige band tussen de Golfstaat en Groot-Brittannië. Het reisje van prins Andrew begint dinsdag. De 53-jarige hertog van York is volgens de krant door de Britse regering gevraagd om af te reizen naar Bahrein.

Het programma van de prins is onder meer gevuld met activiteiten die voor hem belangrijk zijn. Zo zal hij een aantal jonge Bahreinse ondernemers ontmoeten en woont hij een concert bij van het Royal Philharmonic Orchestra. De prins zal ook aanwezig zijn bij de officiële start van de zogenoemde GREAT British Week.

Het bezoek van de prins kan ook rekenen op kritiek. Mensenrechtenactivisten zijn volgens de krant namelijk van mening dat een groot deel van de bevolking het niet goed heeft onder het bewind van koning Hamad. De koning was vorig jaar nog in Engeland. Hij had toen een ontmoeting met koningin Elizabeth. In september ontmoetten de koning van Bahrein en prins Andrew elkaar ook al eens in Londen. Ze spraken toen ook over de viering.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen