prins andrew

‘Prins Andrew blijft belangrijk in zaak-Epstein’

Amerikaanse aanklagers willen nog altijd graag praten met Andrew. Zijn vermeende banden met de zakenman liggen onder de loep. Epstein wordt (of werd, hij leeft niet meer) verdacht van onder meer mensenhandel.

Ze doen onderzoek naar Epstein, die werd veroordeeld voor seks met minderjarige vrouwen en ervan werd verdacht meisjes te ronselen voor zijn vrienden. Ze onderzoeken of nog meer mensen betrokken waren bij zijn praktijken. Ingewijden vertellen aan een groot persbureau dat ze daarom met Andrew willen praten. De prins zou hen kunnen vertellen over zijn band met Epstein en als mogelijke getuige in de zaak kunnen optreden.

Dit alles speelt al geruime tijd. Andrew blijft dus in het vizier voor de aanklagers. Epstein zelf pleegde zelfmoord in de cel, in augustus 2019. Zijn rechterhand en ex-geliefde Ghislaine Maxwell werd vorig jaar gearresteerd op verdenking van het faciliteren van het seksuele misbruik van de vrouwen. En het plegen van meineed. Zij zit nog altijd vast.

Andrew wordt inmiddels beschouwd als een ‘verguisde’ royal, met name in Groot-Brittannië. Vele organisaties, stichtingen en persoonlijke contacten van de prins hebben hun banden met hem verbroken. Hij verschijnt ook niet meer op publieke optredens. En was vorige zomer niet in beeld op de vrijgegeven foto’s van de bruiloft van dochter Beatrice. Bekend is wel dat hij bij de ceremonie aanwezig was.

Britain Royalty

LEES OOK:

Deze royals leven mee met Afghanistan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA