Prins Andrew bezoekt Saoedi-Arabië

Prins Andrew, de tweede zoon van koningin Elizabeth, is maandag in Saoedi-Arabië begonnen aan een reeks handelsbesprekingen. De hertog van York werd bij aankomst in Riyad eerst in het Al-Yamamah paleis ontvangen door de plaatsvervangend kroonprins Muqrin.

Volgens het Saoedische persbureau wenste prins Muqrin de prins en zijn delegatie een prettig verblijf in het koninkrijk. Andrew op zijn beurt bracht de beste wensen over van zijn moeder koningin Elizabeth en zijn broer prins Charles aan de Saoedische koning Abdullah, aan de kroonprins en de plaatsvervangend kroonprins, aldus het agentschap.

Vervolgens waren er vriendschappelijke besprekingen en werden er "zaken van wederzijds belang" besproken. De hertog van York plaatste een foto van de ontvangst op Twitter en toonde ook een opname van zijn bezoek aan de beurs van Saoedi-Arabië en de ontvangst door de gouverneur van Riyad (hoofdfoto). De prins maakt de reis op verzoek van de Britse regering die er alles aan gelegen is de banden met het olierijke koninkrijk te verstevigen. Eerder dit jaar was prins Charles ook al op bezoek.