Morocco Britain Royalty

Premier Johnson wil zich niet bemoeien met ‘privézaken’ koningshuis

In Engeland is massaal en ook heel wisselend gereageerd op het interview met Meghan en Harry. De premier van Groot-Brittannië weet in elk geval alvast dat hij zich liever niet met de zaak wil bemoeien.

Volgens een woordvoerder heeft Johnson het grote interview dat zaterdag al in Amerika werd uitgezonden ook (nog) helemaal niet gezien. Dat geldt voor meer mensen, waaronder de minister voor Familiezaken. Toch gaf zij al wel een zeer korte reactie, door te zeggen dat met name de aantijging van (vermeend) racisme binnen het koningshuis onderzocht moet worden. Omdat er “absoluut geen ruimte voor racisme in onze samenleving hoort te zijn”. Toch heeft een voormalig woordvoerder van Buckingham Palace desgevraagd gezegd dat van racisme binnen het Britse koningshuis helemaal geen sprake is. En is van mening dat Meghan destijds ‘goed verwelkomd werd’ door de hele familie.

Dat premier Johnson geen behoefte heeft zich met de zaak te bemoeien, is niet zo gek. In principe wordt alles dat nu speelt gezien als een privézaak. Daar mengt hij zich niet of zelden in. De media in Groot-Brittannië zijn ‘verbijsterd’ over de aantijgingen en uitingen die Harry en Meghan doen in het interview met Oprah. De ene krant valt over de andere tabloid en online vinden ook veel mensen er ‘iets’ van. Volgens onze eigen NOS valt wel op dat met name de jongere generatie Britten het veelal opneemt voor Meghan en Harry, hen zelfs wel ‘dapper’ vindt. En de oudere generatie trouw blijft aan het koningshuis en niets moet weten van de beschuldigingen.

Inmiddels hebben ook onder meer Meghans beste vriendin en tennissters Serena Williams het opgenomen voor Meghan. Maar er blijft een fikse groep mensen, waaronder journalist Piers Morgan, die meent dat het interview vooral sensatielust is van het stel. En dat met name Meghan een knap staaltje acteerwerk levert deze dagen. Dit alles is een verhaal dat ongetwijfeld nog een staartje gaat krijgen. Maar op een inhoudelijke reactie van Boris Johnson hoeven we dus niet te gaan zitten wachten.

Een archieffoto van Boris Johnson die belt met de queen. Voor corona troffen zij elkaar iedere week ook fysiek, maar dat werd uit voorzorg vervangen door telefoongesprekken.

LEES OOK:

Meghan: ‘huidskleur Archie was een probleem voor Buckingham Palace’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Twitter @RoyalFamily

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen