Plan renovatie Buckingham Palace bekendgemaakt

Het plan voor de renovatie van Buckingham Palace zijn bekendgemaakt. Het paleis wordt vanaf april 2017 onder handen genomen en de renovatie zal in totaal 10 jaar gaan duren.

Het plan is gepubliceerd op de site van het Britse koninklijk huis. Onder andere de bekabeling, de riolering en de verwarming zijn al sinds de jaren 50 niet meer onder handen genomen. Om blijvende beschadiging aan het gebouw te voorkomen moet er daarom gerenoveerd worden. 

Volgens de site van het Britse koninklijk huis is het noodzakelijk om gefaseerd te werk te gaan tijdens de renovatie. Het gaat in totaal 10 jaar duren, om er zo voor te zorgen dat het financieel haalbaar is en om te zorgen dat het paleis de komende 50 jaar gebruikt kan worden. 

De hele infrastructuur van het gebouw zal gerenoveerd worden waardoor er een gebruiksklaar, modern, veerkrachtig en duurzaam paleis staat dat sowieso de komende 50 jaar te bewonen is. Daarnaast zal ook de uitstoot van koolstof teruggebracht worden door de renovaties. 

Het meest dringende werk zal in de komende 2 jaar gebeuren. Daar valt onder andere het vervangen van de genratoren zodat die genoeg kracht hebben om als backup te gelden voor het hele paleis. De oude bekabeling zal ook vervangen worden vanwege brandgevaar. Na deze dringende taken zullen alle boilers, watertanks, pijpen en meer vervangen worden. 

De totale kosten zullen zeker 430 miljoen euro bedragen. Dat is twee keer zoveel als er in eerste instantie gedacht werd. 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen