Britain Remembrance Sunday

‘Paleis wees verzoek prins Harry voor rol bij herdenking af’

Het Buckingham Palace heeft het verzoek van prins Harry om een rol te krijgen tijdens Remembrance Sunday, de Britse dodenherdenking, afgewezen. The Sunday Times meldt dat hij geen toestemming heeft om zondag een krans te leggen bij het oorlogsmonument in Whitehall in Londen. De vraag is, waarom eigenlijk?

Harry deed in maart een stap terug binnen het Britse koningshuis en dat betekende dat hij ook allerlei militaire erefuncties moest inleveren. Harry, die meer dan tien jaar in militaire dienst zat, had desondanks toch een krans willen leggen. Hovelingen wezen het verzoek af omdat hij de monarchie niet langer vertegenwoordigt. Koningin Elizabeth zou niet op de hoogte zijn gebracht van de wens van haar kleinzoon.

De prins zou naar verluidt diep teleurgesteld zijn door de beslissing, het duidelijkste teken tot nu toe dat de banden met het hof zijn verbroken. Een groot deel van de rest van de koninklijke familie was zondag wel aanwezig bij Remembrance Day. Onder anderen prins Charles, prins William, prins Edward en prinses Anne legden dit jaar de kransen. Koningin Elizabeth keek zoals de laatste jaren gebruikelijk toe vanaf het balkon.

LEES OOK:

Joe Biden krijgt koninklijke felicitaties

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.