Britain Royalty Queen Elizabeth

Opmerkelijk: dit krijgt Elizabeth wél, maar Philip niet

Elizabeth hoopt dit jaar 95 kaarsjes te gaan uitblazen en haar man Philip zelfs 100. Prachtige leeftijden! En daar past een speciale munt uitstekend bij. Die krijgt Elizabeth dan ook…

Elizabeth verjaart in april. En de Royal Mint (vergelijkbaar met onze Koninklijke Nederlandse Munt) brengt ter gelegenheid van haar 95ste verjaardag een speciale munt uit. Het gaat om een munt met een waarde van 5 pond. Net als in Nederland worden herinneringsmunten met afbeeldingen van de royals uitgebracht voor bijzondere gelegenheden, zoals een koninklijk huwelijk, een troonsbestijging of een verjaardag.

Maar opmerkelijk genoeg bereikt natuurlijk ook Philip een zeer bewonderenswaardige leeftijd, hij in juni. Zijn 100ste (!) verjaardag blijkt echter geen aanleiding voor de Royal Mint om ook voor die gelegenheid een herinneringsmunt te maken. Toen hij 90 werd, is dat wel gedaan. En ook toen hij in 2017 officieel met pensioen ging, kwam er een munt.

Een duidelijke verklaring waarom Elizabeth wel en Philip geen munt krijgt, is niet gegeven. Wel weten we dat op de munt voor Elizabeth een beroemde, bondige uitspraak van haar gaat prijken: ‘My heart and my devotion’ (‘Mijn hart en mijn toewijding’) en dat het ontwerp gedaan is door Timothy Noad.

Royal Mint Verjaardagsmunt Voor Elizabeth

LEES OOK:

Heb jij ze al gespot? Deze foutjes zitten er in The Crown

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Royal Mint