Ook Tower of London moet eraan geloven: gesloten tot nader order

Het was wellicht een kwestie van tijd: 1 van dé trekpleisters van Londen, de Tower, is nu ook gesloten voor publiek. "Met pijn in ons hart halen we de brug op", staat in een Twitter-berichtje.

“Dit bijzondere gebouw heeft al heel veel doorstaan en ook hier zullen we van herstellen. We doen dit om onze bezoekers en medewerkers te beschermen”, valt te lezen. In de Tower liggen onder meer de kroonjuwelen bewaard.

Naast deze populaire plek voor toeristen, gaan ook veel paleizen dicht voor bezoek. Kensington Palace heeft de deuren reeds gesloten. Dit is het paleis waar prins William woont met zijn gezin.

Lees ook:

Op het Twitter-account van de Tower wordt af en toe een berichtje geplaatst met een update. Zo geeft het team aan dat er goed gezorgd wordt voor dingen die de plek zo kenmerkend maken. Als voorbeeld worden de zwarte raven genoemd. “Tijdens jullie afwezigheid, beloven wij goed voor de raven te zorgen.” En ook de geschiedenislessen gaan door, op het account. Dus als je je verveelt: lees gerust over spion en ontdekkingsreiziger Walter Raleigh die lang geleden 13 jaar gevangen zat in de Tower.

 

Bron: ANP, Twitter. Beeld: Twitter @TowerOfLondon

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen