Britain Royalty

Ook Elizabeth feliciteert F1-coureur Hamilton

Als je de F1-race gisteren hebt gezien, weet je vast dat Max Verstappen zesde werd. Maar óók dat Lewis Hamilton alweer een record achter zijn naam kon schrijven. En dat is ook queen Elizabeth opgevallen.

Lewis Hamilton is na de race van gisteren verzekerd van zijn 7de wereldtitel. En daarmee evenaart hij het record van de wereldberoemde Michael Schumacher. In een emotioneel bericht op zijn eigen Instagram-account bracht Hamilton gisteren al naar buiten hoe trots en dankbaar hij is. De Britse coureur, wiens vader van Grenada komt, zet vol in op kansengelijkheid. En is dan ook extra trots dat hij als ‘gekleurde’ coureur zo’n record kan neerzetten.

Elizabeth komt vandaag met haar felicitatie voor hem. “Gefeliciteerd met het evenaren van het record van zeven wereldtitels in de Formule 1, naast een recordaantal van andere winsten van races. Wat een geweldige prestatie!” valt te lezen in haar persoonlijke boodschap voor Hamilton.

Gefluisterd wordt dat Lewis Hamilton mogelijk zelfs geridderd zal worden binnenkort. Voor zijn verdiensten binnen de autosport, namens Groot-Brittannië. Dan mag hij naast records áchter zijn naam ook officieel ‘Sir’ voor zijn naam zetten! Overigens heeft hij al eens de titel MBE ontvangen. Dat staat voor Member of the order of the British Empire. Een vermelding als lid van de ‘Orde van het Britse Rijk’.

De eerdere onderscheiding die Lewis Hamilton al ontving, uit handen van de queen

Lewis Hamilton En Queen Elizabeth

LEES OOK:

10 jaar geleden kondigden déze royals hun verloving aan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, The Telegraph