Britain Royalty

Om deze reden probeerde familie slecht nieuws weg te houden van prins Philip (99)

Koningshuisdeskundige Katie Nicholl heeft zo het vermoeden dat de Britse prins Philip (99) waarschijnlijk niet volledig op de hoogte is van de inhoud van het interview dat Harry en Meghan gaven aan Oprah Winfrey. Dat zei ze tegen het Australische platform 9Honey.

Tijdens zijn maandlange ziekenhuisopname beschermd werd Philip tegen nieuws van buitenaf. “De familie was er erg op gebrand dat hij niet op de hoogte was van de volledige omvang van het interview”, vertelt Nichols. Vanwege de vrijwel constante berichtgeving in Groot-Brittannië zal dat volgens haar niet helemaal zijn gelukt en heeft de hertog van Edinburgh waarschijnlijk toch een en ander opgevangen.

De man van koningin Elizabeth werd dinsdag na 28 dagen ontslagen uit het ziekenhuis. In de tussentijd kwam het Britse koningshuis onder een vergrootglas te liggen vanwege het explosieve interview van Oprah Winfrey. De hertog en hertogin van Sussex, die werden opgeroepen om het interview uit te stellen vanwege de toestand van Philip, vertelden onder meer dat er binnen de familie zorgen waren geuit over de huidskleur van hun zoon Archie. Ook zei Meghan dat ze enige tijd suïcidaal was. Oprah verklaarde later dat koningin Elizabeth en prins Philip niet degenen met de “zorgen” waren.

LEES OOK:

Wil Meghan president worden?

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.