Kate Met Parels 2

Nieuwtje: Kate zit in thuisisolatie

Na haar bezoek aan Wimbledon vrijdag, haastte Kate zich naar huis. Naar nu blijkt omdat bekend werd dat zij in de dagen daarvoor in contact was geweest met iemand die positief testte op corona.

Het viel sommigen op Wimbledon al op dat Kate nogal vroeg vertrok. Ze is beschermvrouwe van het tennistoernooi en keek naar twee wedstrijden mannen-dubbel. Voor de derde, die met Andy Murray, bleef ze echter niet zitten. Kate had een coronatest gedaan voor haar komst naar Wimbledon. Deze was – uiteraard – negatief.

Maar ze werd dus toch geïnformeerd over haar recente contact met iemand die positief getest bleek te zijn. Pas vandaag, maandag, maakte Kensington Palace bekend dat Kate alle werkafspraken die gepland stonden heeft afgezegd. En uit voorzorg in thuisisolatie verblijft. Overigens heeft ze geen coronaklachten. Ieder lid van het Britse hof en de hofhuishouding wordt standaard tweemaal per week getest. Kate zal de volle 10 dagen die in Groot-Brittannië worden geadviseerd voor thuisisolatie, inderdaad thuisblijven.

Mogelijk mist ze dan wél de finales van Wimbledon. Je leest hier nog even bij over afgelopen vrijdag. En misschien wist je ook al dat zowel echtgenoot William als schoonvader Charles corona heeft gehad. William is er zelfs flink ziek van geworden, maar hield dat stil. Charles’ besmetting verliep mild, al kreeg hij de nodige kritiek omdat hij nog naar Schotland reisde om daar te herstellen. Terwijl reisbewegingen eigenlijk al uit den boze waren destijds.

Beelden van een vrolijke Kate op Wimbledon, afgelopen vrijdag:

https://www.instagram.com/p/CQ00COwF4kR/

LEES OOK:

Bekijk de eerste foto’s van het staatsbezoek aan Duitsland

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Instagram @dukeandduchessofcambridge