Usa Tennis Us Open Grand Slam 2019

Negatieve reacties op miskraam Meghan

Meghan moet naast het verdriet om haar miskraam ook nog dealen met behoorlijk wat negatieve reacties en kritiek. Het Britse publiek lijkt heel anders te reageren op het nieuws van de miskraam van Meghan dan eerder op de misgeboortes die Zara, de oudste kleindochter van koningin Elizabeth, in 2016 en 2018 had.

Mensen schrijven op sociale media dat Meghan haar miskraam ‘uitmelkt’ door er openlijk over te schrijven in een opinieartikel in The New York Times. Anderen noemen haar een aandachtszoeker en vinden het “hypocriet” dat ze met haar verhaal naar buiten komt terwijl ze in het afgelopen jaar meermalen om privacy heeft gevraagd.

Bij Zara Tindall ging dat in 2018 heel anders. Toen zij bekendmaakte dat ze een tweede miskraam had gehad, waren er niet of nauwelijks negatieve opmerkingen. Niemand beschuldigde hen ervan de publiciteit of aandacht te zoeken. In plaats daarvan was er alleen maar steun voor de oudste dochter van prinses Anne en haar eerste man Mark Phillips.

In haar stuk schreef Meghan dat ze hoopte dat door haar verhaal het taboe op miskramen verdwijnt. Ze wilde er openlijk mee naar buiten komen omdat het volgens haar te weinig wordt besproken. “Door pijn te delen zetten we samen de eerste stappen naar genezing”, zo stelde de vrouw van prins Harry.

LEES OOK:

Verdrietig nieuws voor Meghan, Harry en Archie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.