Meghan’s trouwjurk, sluier en tiara worden tentoongesteld

De trouwjurk van Meghan, hertogin van Sussex is vanaf 26 oktober tot begin januari 2019 van dichtbij te bewonderen. De japon van Givenchy wordt het pronkstuk van een tentoonstelling op Windsor Castle. Samen met de sluier en tiara kan het publiek het ensemble bekijken.

De verwachting is dat de japon duizenden bezoekers naar Windsor Castle trekt. Sinds het huwelijk van prins Harry en Meghan, op 19 mei, weten meer toeristen het woonkasteel van koningin Elizabeth te vinden. Volgens Daily Mail is het aantal bezoekers zelfs met 92 procent toegenomen.

Windsor staat in oktober weer in de belangstelling. Dan trouwt prinses Eugenie in St George's Chapel met Jack Brooksbank. "Je kunt wel zeggen dat het hier behoorlijk druk is", zei een woordvoerder van The Royal Collection Trust tegen Daily Express over Windsor Castle, dat het hele jaar geopend is voor het publiek.

Meghan koos verrassend voor Clare Waight Keller, verbonden aan Givenchy, als ontwerpster van haar trouwjurk. In overleg met de bruid maakte de Britse ontwerpster een eenvoudige, zijden jurk met boothals. Op de bijna vijf meter lange sluier, waaraan langer is gewerkt dan aan de jurk, stonden ruim vijftig bloemen als symbolen voor de landen van het Gemenebest der Naties. Het trouwkostuum van prins Harry zal er ook staan, zij het een replica. De prins moet namelijk kunnen beschikken over zijn uniform. Het uniform dat wordt tentoongesteld, werd enkele jaren eerder al voor de prins gemaakt. Na 6 januari 2019 gaan de kledingstukken weer weg uit Windsor Castle. Vanaf 13 juni tot en met 6 oktober zullen ze vervolgens op Paleis Holyroodhouse in Schotland worden tentoongesteld.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen