South Africa Britain Royalty

Meghan vraagt om uitstel rechtszaak

De vrouw van prins Harry heeft een verzoek ingediend om haar rechtszaak tegen uitgeverij Associated Newspapers uit te stellen. Haar advocaten zullen donderdag tijdens een hoorzitting toelichten waarom de zaak, die gepland staat in Londen voor januari, in hun ogen moet worden verplaatst. Dat melden Britse media.

Meghan klaagde de uitgeverij aan omdat de krant Mail on Sunday vorig jaar februari een “vertrouwelijke, persoonlijke” handgeschreven brief aan haar vervreemde vader Thomas Markle publiceerde. Daarmee schonden Mail on Sunday en MailOnline Meghans privacy, stelde Meghan in rechtbankdocumenten.

Stukken van die brief staan ook in het boek Finding Freedom, dat in augustus verscheen. Een rechter oordeelde vorige maand dat het boek gebruikt mag worden in de zaak. Dat hadden de advocaten van Associated Newspapers verzocht na hardnekkige geruchten dat het koppel had meegewerkt aan het boek. Dat zou volgens hen aantonen dat Harry en Meghan, die ontkennen eraan te hebben meegewerkt, de brief al publiekelijk wilden maken.

LEES OOK:

Groot nieuws! Thaise koning keert eindelijk terug naar eigen land

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.