Naamloos

Meghan reageert nu ook op Amerikaanse protesten

Meghan heeft voor het eerst iets van zich laten horen sinds de protesten na de dood van de Amerikaan George Floyd. In een videoboodschap aan de geslaagde leerlingen van haar oude school in Los Angeles benadrukt ze dat ook zijn leven ertoe deed.

Naar eigen zeggen aarzelde Meghan om zich uit te spreken. Ze wilde niet dat haar uitspraken uit zijn verband zouden worden getrokken maar zwijgen was ook geen optie. “Wat er nu gebeurt in ons land, in onze staat en in onze woonplaats Los Angeles is vreselijk. Ik wist niet zeker wat ik kon zeggen. Ik wilde het juiste zeggen.”

“Ik realiseerde mij dat het enige wat ik verkeerd kon doen is niets zeggen. Omdat het leven van George Floyd ertoe deed, net als dat van Breonna Taylor, Philando Castile, Tamir Rice en zo veel andere mensen van wie we de namen kennen en niet kennen”, aldus Meghan, die daarna herinneringen ophaalt aan soortgelijke protesten en rellen in de lente van 1992. De hertogin was toen 11 of 12 jaar oud. “Ik herinner me de avondklok en dat ik terug naar huis rende, de as uit de lucht zag vallen en de rook uit de huizen zag komen. Ik herinner me mannen met wapens (…) die herinneringen gaan niet weg.”

Meghan beëindigt de video met hoop. “Met de diverse, levendige en open lessen op Immaculate Heart weet ik dat jullie weten dat Black lives matters. Jullie gaan je sterker uitspreken dan ooit tevoren, want jullie kunnen straks stemmen”, stimuleert Meghan. “Jullie zijn er klaar voor. We hebben jullie nodig en jullie zijn voorbereid.”

Eerder dook een oude video van Meghan op waarin  ze vertelde over haar eigen ervaringen met racisme als dochter van een witte vader en een zwarte moeder.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen