Meghan op invitatie geen Miss maar Ms

Tussen de uitnodigingen die in 2011 zijn verstuurd voor het huwelijk van prins William en de verzonden invitaties voor de bruiloft van diens jongere broer prins Harry zijn subtiele, maar veelzeggende verschillen. Dat merkten Britse media en volgers van het koningshuis op sociale media meteen op nadat Kensington Palace de uitnodigingskaarten had getoond.

Allereerst is het dit keer niet koningin Elizabeth die de bruiloftsgasten uitnodigt maar haar zoon prins Charles, de vader van Harry. Die keuze wordt verklaard uit het verschil in status tussen de twee broers, met William als tweede in de lijn van troonopvolging. De koningin biedt de 600 bruiloftsgasten na de plechtigheid op 19 mei in St George's Chapel een receptie aan in Windsor Castle.

Een opmerkelijker verschil zit in de benaming van de bruid. Kate Middleton was 'Miss' terwijl Meghan Markle nu 'Ms' is. Volgens protocoldeskundigen is daar een logische verklaring voor. Meghan is eerder getrouwd geweest en dan is 'Mrs' of 'Ms' de gebruikelijk.

Oplettende journalisten merkten ook op dat het paleis met zijn tijd meegaat. In 2011 moest een briefje of kaartje worden gestuurd om de aanwezigheid bij het huwelijk te bevestigen. Nu kan dat ook per e-mail. En anders dan bij William en Kate is er nu ook een kledingaanwijzing voor dames: mét hoed. Britse media suggereerden dat dit is gedaan ten behoeve van de Amerikaanse gasten.