Meghan moet knopen doorhakken voor de toekomst

Hoewel Meghan zich al een paar maanden lid van het Britse koningshuis mag noemen, heeft de hertogin van Sussex nog geen goede doelen waarvan ze zich beschermvrouwe mag noemen, zoals het royals betaamt.

Samen met haar man prins Harry, schoonbroer prins William en zijn vrouw Catherine heeft ze weliswaar The Royal Foundation onder haar hoede, maar individuele patronages heeft ze nog niet. Dit komt volgens Hello Magazine omdat Meghan nog nadenkt over welke instellingen ze zal steunen.

Schoonzus Kate wachtte negen maanden voordat zij de organisaties van haar keuze bekendmaakte. In januari 2012 liet Kensington Palace weten dat Kate ere-posities had aanvaard van Action on Addiction, East Anglia's Children's Hospices, de Art Room en de National Portrait Gallery. Ze werd ook vrijwilliger voor de Scout Association in Noord-Wales, waar ze voorheen woonde.

Op een vergelijkbare manier wordt van Meghan verwacht dat ze organisaties steunt die haar interesses weerspiegelen. De voormalige Amerikaanse actrice bracht voor haar huwelijk al privébezoeken aan liefdadigheidsinstellingen; zo ging ze langs bij de brandweermannen uit Grenfell waar vorig jaar een woontoren uitbrandde. Voordat ze Harry ontmoette deed Meghan al humanitair werk: zo zette ze zich in voor Women's Women, onderdeel van de HeforShe gendergelijkheidsbeweging, en in 2016 werd ze de wereldwijde ambassadeur voor World Vision Canada, waarvoor ze naar Rwanda afreisde ter promotie van de Clean Water Campaign.