South Africa Britain Royalty

‘Meghan al net zo hard ontgroend als Diana’

Fans van The Crown kijken momenteel massaal het vierde seizoen van de serie. Het valt veel kijkers op dat Diana, die in dit seizoen haar opwachting maakt, en Meghan best wat overeenkomsten hebben.

En dat zit ‘m niet in het uiterlijk of de titels, maar wel in hoe Diana destijds en Meghan recenter is behandeld door het Britse koningshuis. Dat vinden althans veel kijkers en fans van The Crown. Zij uiten hun ongenoegen onder meer op social media. Reacties als ‘De Britse koninklijke familie heeft Diana vreselijk behandeld’ en ‘Charles en Camilla moeten zich doodschamen om dat wat ze Diana hebben aangedaan. William en Kate zijn eigenlijk net zo erg, door Harry en Meghan publiekelijk zo hard te laten vallen’ vliegen je om de oren.

Dat Diana dit seizoen haar opwachting maakt, gespeeld door actrice Emma Corrin, maakt dus aardig wat los. Gisteren kon je bij ons al lezen dat vrienden van Charles behoorlijk boos zijn op de makers van de serie. Zij vinden de weergave van gebeurtenissen die tot wel 30 jaar geleden plaatsvonden, feitelijk onjuist. En een verkeerd beeld scheppen van de lastige situatie die er destijds was.

Dat de parallel met Meghan wordt getrokken, is niet zo vreemd. Ook zij kwam als ‘burgermeisje’ de royal family binnen. Leek zich eerst te moeten bewijzen. En kreeg het gevoel dat niets dat ze deed goed of goed genoeg was. Een fan op social media stelt zelfs: ‘Bij Meghan was het nog erger, als dat überhaupt mogelijk is. Ik snap goed dat Harry zijn vrouw weg wilde halen uit deze negatieve, racistische omgeving, waarin ze in de ogen van het Engelse volk toch nooit iets goed kon doen’. Een andere kijker noemt de koninklijke familie zelfs gek: ‘Bij die hele familie zit een steekje los, als je het mij vraagt’.

Pittige reacties dus. Heb jij het vierde seizoen al gekeken?

Actrice Emma Corrin speelt een jonge Diana in het huidige seizoen. Hieronder zie je de twee dames naast elkaar.

Emma Corrin Diana The Crown

LEES OOK:

5 mooie foto’s van Märtha Louise en haar vriend Durek

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Harper’s Bazaar