Media in twijfel over aantal honden Elizabeth

Britse media hebben naast de voortgang van de gesprekken over het uittreden uit de Europese Unie en het onderling gekibbel in de regering van Theresa May een nieuw, en zo mogelijk nog belangrijker onderwerp om over te berichten: de vraag of koningin Elizabeth er wel of niet een corgi bij heeft genomen.

Boulevardblad The Sun heeft van niet nader genoemde bronnen vernomen dat de hondenpopulatie van de Queen met één corgi is uitgebreid en dat de koningin weer vier keffertjes rond zich heeft lopen. De nieuwe corgi is letterlijk een erfstuk en behoorde toe aan Bill Fenwick, haar in januari overleden tuinman op Sandringham.

Fenwick had in het verleden ook de zorg gehad over de corgi's en dorgi's (kruising van corgi en teckel) van de vorstin. Volgens The Sun vond Elizabeth de corgi, die luistert naar de naam 'Whisper', onweerstaanbaar.

Jonge honden

Volgens Vanity Fair zou het helemaal niet zo gek zijn als Whisper de drie andere koninklijke metgezellen, corgi Willow en dorgi's Vulcan en Candy, gezelschap komt houden. De koningin had enkele jaren geleden weliswaar laten weten geen jonge honden meer te willen, maar die beperking geldt niet voor Whisper.

Buckingham Palace heeft zich nog niet uitgelaten over de brandende kwestie. Het is voor de media nu een kwestie van goed opletten en tellen wanneer de koningin op vakantie gaat en haar huisdieren meeneemt.