Britain Royalty

Marie Christine vooral ‘erg moe’ door corona

Je las bij ons gisteren dat de vrouw van de Britse prins Michael ook besmet is geraakt met corona. Marie Christine heeft nu een update gegeven over haar gezondheidstoestand.

Het is inmiddels 3 weken geleden dat zij positief testte op corona. Een detail dat eerder nog niet naar buiten werd gebracht. Marie Christine is herstellende. Ze is erg moe en kampt met koorts. De inschatting is dat de vrouw van Michael van Kent het virus opliep via een besmette schoonmaakster binnen de muren van het paleis.

Naast deze royal liepen ook Charles en William al corona op. William hield de besmetting maandenlang stil. En kwam er onlangs pas mee naar buiten. Naar eigen zeggen wilde hij geen paniek veroorzaken, in een toch al onrustig tijd. Het kwam hem deels op begrip, maar ook op flink wat onbegrip en ergernis te staan. Charles kwam wel uit voor zijn besmetting in het voorjaar. En besloot toen in Schotland te gaan herstellen.

Marie Christine is 75 jaar en komt uit een Duitse adellijke familie. Zij en Michael – een neef van Elizabeth – trouwden in 1978. Daarvoor is zij getrouwd geweest met Thomas Troubridge, een Britse bankier.

Prins Michael van Kent en Marie Christine

Michael Van Kent En Marie Christine Anp

LEES OOK:

Designers willen trouwjurk Diana opnieuw ontwerpen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA