The Festival Of British Eventing Day Three

Man van prinses Zara overweegt trouwbelofte te vernieuwen

Mike Tindall is getrouwd met een kleindochter van Elizabeth: Zara. Het stel vierde dit jaar zelfs een jubileum en hij ziet het wel zitten om aan ‘renewing the vows’ te doen, zoals dat in het Engels wordt genoemd.

Zara is een dochter van prinses Anne, Anne is de enige dochter van Elizabeth. Van Zara wordt wel gezegd dat ze één van de lievelingetjes is van haar oma. Net als Eugenie trouwens. Zara en haar Mike waren juli voorjaar 10 jaar getrouwd. Een prachtig jubileum dus. Samen hebben zij 3 kinderen: dochters Mia en Lena en zoon Lucas, die in maart werd geboren.

Mike nam onlangs deel aan een Brits tv-programma om International Men’s Day te vieren. Hierin gaf hij aan dat hij het wel ziet zitten om zijn trouwbelofte aan Zara te vernieuwen. Renewing the vows is een uit Amerika overgewaaid fenomeen. Na een aantal jaar huwelijk (dat hoeft niet per se na 10 jaar te zijn) vinden sommige stellen het mooi om opnieuw hun trouw aan elkaar uit te spreken. Dan worden vaak de trouwbeloften opgefrist of helemaal herschreven. En niet zelden kiezen koppels om dit te combineren met een vakantie, naar een tropisch eiland bijvoorbeeld.

Mike werd in het programma gevraagd of hij ooit zijn trouwbelofte aan Zara zou vernieuwen. Hij antwoordde: “Ja, dat denk ik wel. Als je eenmaal zo’n lange relatie en alles dat daarbij komt kijken hebt meegemaakt.. het is echt niet allemaal alleen maar rozengeur en maneschijn, zeker niet als je ook kinderen hebt”. Hij staat positief tegenover het idee van opnieuw de liefde voor elkaar uitspreken.

Een foto van Mike en Zara op hun huwelijksdag, in 2011:

LEES OOK:

Quiz: hoeveel weet jij over het Engelse koningshuis?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Hello! Beeld: Getty, ANP/EPA