Britain Royalty

Leren van de coronacrisis: dit is wat we nu volgens William moeten doen

De coronacrisis heeft de hele wereld natuurlijk op zijn kop gezet, maar volgens prins William is het belangrijk dat we hier iets van leren. Hij praatte hierover in een online-meeting met natuurbeschermingsorganisaties en de taskforce United for Wildlife.

“De pandemie heeft levens verwoest en is over de hele wereld een bedreiging. Het is belangrijk dat we lessen trekken uit deze pandemie, zoals waarom de uitbraak gebeurde, waarom het niet eerder is gestopt en wat we kunnen doen om een uitbraak in de toekomst te stoppen,” aldus William.

De prins deed tijdens zijn toespraak ook een oproep om voorgoed te stoppen met de illegale handel in wilde dieren. Hij wees daarbij op zogenaamde ‘zoönosen’, infectieziekten die van dieren op mensen kunnen overgaan.

De coronacrisis laat volgens William zien dat er nu actie moet worden ondernomen. Op die manier is te voorkomen dat door de illegale handel in dieren mogelijk een nieuwe pandemie ontstaat. “We hebben nu een reële kans om ervoor te zorgen dat de wereld stappen onderneemt om zoönosen te voorkomen, op een manier waarop we ook de illegale handel in dieren kunnen stilleggen”, zei William.

Lees ook:

Tom Moore kijkt uit naar ontmoeting Queen: ‘Het is een grote eer’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen