Koninklijke onderscheiding voor Carreiro

Assis Carreiro, artistiek directeur van het Koninklijk Ballet Vlaanderen, krijgt een koninklijke onderscheiding van de Britse koningin Elizabeth. Ze krijgt de titel MBE voor haar diensten aan de dans, staat maandag op de website van het Koninklijk Ballet Vlaanderen.

MBE staat voor "Member of the Most Excellent Order of the British Empire", dat betekent dat ze lid is in de Orde van het Britse Rijk. Carreiro krijgt het zilveren kruis dat bij de titel hoort, op 14 maart uit handen van de Britse Queen tijdens een ceremonie op Buckingham Palace.

''Ik ben opgetogen met dit prachtige nieuws en het is een bijzondere manier om het nieuwe jaar te starten'', reageert Carreiro, die geboren werd op de Azoren en opgroeide in Canada. ''Twintig jaar geleden arriveerde ik in Engeland en dus is het een hele eer om een MBE te ontvangen. En nu is het mijn bedoeling om het harde werk in naam van de dans verder voort te zetten, dit keer bij het Koninklijk Ballet Vlaanderen.''

Vlaanderen

In 1994 verhuisde Carreiro naar het Verenigd Koninkrijk. Van 2000 tot 2012 was ze artistiek directeur en algemeen directeur van het Engelse DanceEast. In september 2012 werd ze artistiek directeur van het Koninklijk Ballet Vlaanderen.

2014 staat voor het Koninklijk Ballet Vlaanderen in het teken van de grote productie Romeo & Julia (vanaf 13 februari) en van Beyond the Tutu (vanaf 16 april).

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen