Koningin Elizabeth geniet van paardrijden

Koningin Elizabeth mag dan later deze maand haar 88e verjaardag vieren, dat wil niet zeggen dat ze zich intussen te oud vindt om paard te rijden. In de afgelopen dagen wist Daily Mail de koningin vast te leggen terwijl ze op een paard zit. "Het is bijzonder om te denken dat ze een vrouw van bijna 90 is", vertelt een ooggetuige.

Volgens de Britse krant zit de vorstin op een van haar lievelingspony's, genaamd Emma. Ze draagt haar gebruikelijke paardrij-outfit en daarbij hoort geen cap. De queen heeft een sjaaltje om haar hoofd geknoopt. Tijdens het tochtje over haar landgoed werd ze vergezeld door Terry Pendry met wie ze regelmatig gaat paardrijden.

Daily Mail meldt dat de koningin er niet meer zo vaak op uittrekt als ze zou willen vanwege een blessure aan haar knie. Maar als ze gaat, kiest ze tegenwoordig voor een kleinere Fell Pony, een ras dat bekendstaat om zijn rustige karakter. Elizabeth is zo dol op het paardenras dat ze beschermvrouw is van de Fell Pony Society.

Op de website van de krant staan heel wat foto's van de koningin terwijl ze aan het paardrijden is, zo is ze als klein meisje te zien op haar eerste pony. Maar er staan ook meer recentere plaatjes tussen.