Koningin Elizabeth draagt met opzet kleurrijke kleding

Koningin Elizabeth draagt met opzet altijd zeer kleurrijke kleren zodat ze in een menigte goed zichtbaar is. "Mensen staan soms rijen dik te kijken. Ook de mensen achteraan moeten kunnen zeggen dat ze de koningin hebben gezien, al was het alleen maar haar hoed,” vertelde Sophie, gravin van Wessex, aan de makers van het speciale televisieprogramma 'The Queen at Ninety' dat zondag wordt uitgezonden door ITV.

In de uitzending komen veel leden van de Britse koninklijke familie aan het woord over koningin Elizabeth, die op 21 april haar negentigste verjaardag viert. In de aanloop zijn korte fragmenten getoond aan de media om aandacht te vragen voor het programma en interesse op te wekken. Zo onthulde Catherine, hertogin van Cambridge, al dat haar zoontje prins George zijn overgrootmoeder 'gan-gan' noemt.

Catherine liet ook weten dat ze de koningin zelfgemaakte chutney als kerstcadeau had gegeven, nadat ze lang had zitten twijfelen wat ze iemand die in theorie alles al heeft nog kan schenken met kerst. De chutney was zeer welkom geweest, zo vertelde de hertogin.

Prins Harry zei in zijn bijdrage dat het moeilijk is om in de voetsporen van zijn grootmoeder te treden. "Ik kan me geen plaats op de planeet voorstellen waar ze de afgelopen negentig jaar niet is geweest”, zei hij met enige overdrijving. "Ze is overal geweest en dat is soms heel moeilijk. Je gaat naar een plek die ze de afgelopen twintig of misschien vijftien jaar niet heeft bezocht en denkt dan bij jezelf: hoe kan ik ooit de enorme verwachting voldoen die bestaat omdat je lid bent van haar familie?”